Allmänt snö

Allmänt snö

PREMIÄR 14 JANUARI 2010 PÅ DRAMALABBET


BOKA BILJETTER

MER INFO

Om pjäsen

Två kvinnor, två män - ett par.

Känslan av att 'vara påväg ingenstans jävligt fort' är något HAN brottas med. Viljan att 'vara det där man borde vara' är något HON brottas med. Att passa in, räcka till, tillfredställa sig själv och hela världen är bådas ständiga kamp. Kampen med att lyckas leva det där gemensamma livet och de hundra andra liven de borde, de kan, de ska leva i vårt fantastiskt fria individualist samhälle.

Ett relationsdrama, gestaltat av fyra karaktärer i olika tider, olika rum – om en gemensam händelse, ett gemensamt liv.

Vad gör man när man snöat ett helt liv och en händelse får en att inse att allt snöande varit helt i onödan? Hur går man vidare när sen den händelsen tas ifrån en? Är en fortsättning ens möjlig?


Manus & Regi: Åsa Olsson

Skådespelare: Niklas Engdahl, Meliz Karlge, Erik Magnusson, Sandra Andreis

Scenograf: Johanna Mårtensson

Producent: Pia Lindgren

Musik: Lisa Jonsson


Konstnärer tolkar pjäsen 'Allmänt snö'

Konst är en subjektiv upplevelse och tolkas olika av alla. Efter en teaterpjäs går vi alla därifrån med olika upplevelser. Likaså efter en vernissage går varje enskild besökare därifrån med sin personliga upplevelse och tolkning av konsten. Det här är ett ämne, ett fenomen som vi vill utforska vidare.

Vi vill, med pjäsen som utgångspunkt, utforska konstens olika former och upplevelser genom att demonstrera olika tolkningar av konst.

Eftersom essensen av 'Allmänt snö' är ett existentiellt ifrågasättande vill vi utforska det ämnet på en bredare front.

Regissören och skådespelarna gör sin tolkning på scen och nu får även konstnärer göra sin tolkning av pjäsen genom att skapa en målning med publik under samma tidslängd som pjäsen. Konstnärerna kommer att få läsa manus och se pjäsen för att sen framföra en 'live-målning'. Dessa konstevent kommer att inträffa vid åtta utav speltillfällena.

Efter avslutat spelperiod kommer det att hållas en vernissage på Wetterling Gallery med alla konstverken.

Konstnärer som deltar i projektet är:

Lisa Rinnevuo, Daniel "Puppet" Blomqvist, Janna Kreuter, Johanna Ritscher, Karolina Wojcik, Jesper Wahlström, Calle Tidbeck, Jonas "Ziggy" Rasmusson, Beata Boucht, Amanda Mendiant, Simon Silfverberg, Emma Löfström, Andreas Lundberg, Simon Cederquist, "Kollektivet Livet" (Andreas Blom & Alexander Culafic)